poniedziałek, 18 sierpnia 2014

ślimaczki z ciasta francuskiego

Hej ♥♥♥

Na początku muszę powiedzieć, że mam nowy design!!! Strasznie się cieszę, bo moje nie były najlepsze, a ten jest idealny. Właśnie taki chciałam! Wykonała go Julia z bloga
www.dont-benormal.blogspot.com . Bardzo Ci dziękuję! :)

Dzisiejszy post nie należy do serii Back To School. Jest to coś, czego jeszcze nie było na blogu. Czyli pierwszy przepis, który nie jest słodki! :D

Co potrzebujemy do ich wykonania?
~paczkę ciasta francuskiego
~15dag szynki
~15dag sera żółtego
~1 cebulę 
~zieloną pietruszkę lub szczypiorek
~2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany
~1 białko
~1 żółtko
~pieprz i sól (do smaku)

Farsz:
Szynkę, ser i cebulę pokroić w kostkę. Pietruszkę lub szczypiorek poszatkować. Wymieszać wszystko ze śmietaną, białkiem i przyprawami.

Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować farszem.

Zwinąć w dość ciasny rulon (od dłuższego, do dłuższego boku ;) i pokroić na kawałki ok. 2cm. Ułożyć na blaszce i posmarować żółtkiem. Nie przejmujcie się, że kawałki są i chude i za wysokie, po upieczeniu się to znieni ;).

 Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 15 minut. Dobrze smakują z ketchupem, ale również bez niczego :). Smacznego!!!


Następny post powinien pojawić się już automatycznie w środę. Do zobaczenia!!! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz